Sportclubs

FUNCTIONAL TRAINING SESSIONS

Sportspecifieke training voor spelers

Functionele bewegingen zijn de basis van de ‘complete atleet’. Een correcte squattechniek, een stabiele romp, een goede Range Of Motion,… het zijn allemaal prestatiebevorderende factoren. Vaak wordt te veel enkel op techniek getraind zonder te kijken of het lichaam wel in balans is.

INITIATION TO FUNCTIONAL TRAINING

Actieve workshop voor coaches en (jeugd)trainers

Deze workshop stimuleert je om buiten het kader van de traditionele fitnessoefeningen en apparaten te denken. Het is een startpunt om meer de functionele manier van trainen te ontdekken. Functionele training staat voor een motiverende en efficiƫnte manier van trainen waarbij alle mogelijkheden van het lichaam worden ontdekt en benut. Leer je lichaam kennen en werk aan je zwakke schakels terwijl je tijdwinst boekt door een efficiƫntere manier van trainen.

CORE TRAINING

Clinic voor coaches en (jeugd)trainers

Tijdens deze praktische clinic gaan we kort in op het belang van core-training in het trainingsprogramma. Je ontdekt hoe je heel uitdagende en effectieve oefeningen kan integreren en hoe je het niveau van de oefeningen makkelijk kan aanpassen aan de individuele speler.